15 June 2012

Praga

Praga |Cehia



In aceasta excursie am calatorit cu trenul, plecand din Freiburg im Breisgau, cu destinatiile Praga, Berlin si Paris. Am mers cu InterRail folosind Global Pass pentru tineri cu varsta pana in 26 de ani, ce a costat 175 EUR/ pers. Costurile suplimentare vin pentru rezervari de locuri, care sunt obligatorii doar pentru anumite trenuri (cum ar fi TGV- Franta). In Cehia si in Germania ne-a costat rezervarea 4 EUR/ pers pe traseu, iar in Franta 13 EUR/ pers - TGV. Important este faptul ca nu se poate calatori cu InterRail in tara de resedinta, insa se ofera preturi speciale pentru transportul pana la granita.
Dupa aceasta experienta pot sa spun foarte clar ca trenurile din Germania sunt de exceptie. M-au impresionat prin sistemul lor de rezervare si de informare, punctualitatea, confortul oferit si viteza (Paris-Mannheim 300Km/h – viteza maxima, ICE - DB). In Cehia trenurile merg destul de incet, sunt zgomotoase, iar in interior seamana cu cele din Romania, dar sunt libere (sau cel putin asa am prins noi). Vestitul TGV a fost extreme de aglomerat, inghesuit si poate chiar vechi, dar foarte rapid. In continuare voi prezenta ceea ce am vizitat in aceste trei orase: Praga, Berlin si Paris.

Praga:
Cand am organizat aceasta excursie ne-am gandit ca este primavara, pomii vor fi infloriti si va fi o atmosfera de vis, insa atunci cand am ajuns in Praga a fost frig, extrem de frig, mai mult, a si nins! Trecand peste acest impediment, ne-am bucurat de frumusetea orasului si de mancarea incredibil de buna.
Biletul de transport pe care l-am achizitionat pentru 24h a costat 110 CZK (aproape 5 EUR).
In ceea ce priveste hotelul in care am stat, acesta a lasat mult de dorit. Au fost niste conditii raportate la pretul pe care l-am platit, adica foarte joase, probabil si din cauza ca am luat acea camera la oferta (-50%). Cu toate acestea a avut avantajul ca era situat exact langa statia de metrou, intr-o zona foarte linistita si lipsita de pericole, tinand cont de faptul ca Praga este un oras destul de periculos seara. 
In perioada in care am fost am asistat in piata centrala la un festival foarte frumos al primaverii combinat probabil cu cel al  pastelui catolic. In ciuda frigului, intregul oras era cuprins de o atmosfera superba de sarbatoare. Am profitat de aceasta ocazie pentru a mai vizita inca o data castelul si am optat pentru turul scurt (125 CZK pentru studentii pana in 26 ani) ce cuprindea Catedrala St. Vitus, Palatul Roial, Basilica St. George, Golden Lane si turnul Daliborka. A fost foarte frumos sa vedem si schimbarea garzii care are loc zilnic la ora 12:00. Mai multe informatii cu privire la program, tururi si preturi puteti sa gasiti aici.
Pentru fotografii din vara anului 2011 din Praga click aici.



















































Experienta Praga ma duce cu gandul la: stradute superbe, poduri, mancare buna.
 
Transport: Tren: 175 EUR - Global Pass/ intreg traseul + Rezervari (4 EUR DE, 13 EUR FR):

  1. Freiburg im Breisgau - Karlsruhe - Nürnberg - Cheb - Praga; + 4 EUR (DE) Rezervare/ traseu/ pers.
  2. Praga - Berlin; + 4 EUR (DE) Rezervare/ traseu/ pers.
  3. Berlin - Frankfurt am Main - Karlsruhe - Paris; + 17 EUR (4 DE+13 FR) Rezervare/ traseu/ pers.
  4. Paris - Mannheim - Freiburg im Breisgau. + 13 EUR (FR) Rezervare/ traseu/ pers.
Cazare: 
Hotel  Charles Central 3* |  34,5 EUR (oferta -50%) / seara / camera + mic dejun; 

Ce am vizitat:  
Tyn Church, Charles Bridge, Prague Castel: Catedrala St. Vitus, Palatul Roial, Basilica St. George, Golden Lane.
 
+ mancarea, atmosfera, preturi accesibile;
- hotelul, aglomeratia, mult prea frig pentru acea perioada (aprilie)

Revenire: Da  

Nota 9

Viena

Viena | Austria



Click pe fotografie pentru dimensiuni mai mari.