22 March 2011

Lefkada

Lefkada | Grecia


Lefkada
Preferata mea ca destinatie de vara, pana in acest moment (2011).

Aceasta locatie este cu totul speciala pentru mine, in primul rand pentru ca am descoperit-o fara sa-mi fie recomandata sau sa fi citit despre ea, ci pur si simplu am gasit-o pe Google Maps si mi s-a parut interesanta. In al doilea rand pentru ca a fost o destinatie intima, foarte linistita, asa cum doar speram sa gasesc vreodata.

Am avut un sentiment foarte placut in ceea ce privea acest sejur si din acest motiv am fost foarte entuziasmata si am organizat totul din ianuarie.

Am plecat pe 14 iulie, la 5 dimineata, pentru ca nu vroiam sub nicio forma sa trec prin Bulgaria pe intuneric. La Giurgiu se plateste taxa de pod in lei si imediat cum am trecut granita am cumparat vigneta pentru Bulgaria. Nu am oprit in aceasta tara nici macar pentru a merge la toaleta, pentru a alimenta cu motorina sau pentru a cumpara ceva. Nimic. Am respectat regurile de circulatie 100%, am mers si cu 20 km/h unde era un indicator care sa arate acest lucru, am facut orice numai sa nu am vreo tangenta cu vreun individ de origine bulgara. Astfel, am facut 7 ore prin Bulgaria, dar macar nu am avut motive sa ma enervez. Drumul a fost chiar foarte bun, liber si dupa Sofia a fost chiar frumos peisajul. La Sofia am ocolit orasul pe centura, unde se lucra, erau foarte multe gropi si era blocat traficul pe o portiune destul de mare. 

Autostrada in Bulgaria

Pe la 13:00 am intrat in Grecia, unde nu am vazut politie, nu au vigneta si nu am intalnit decat o benzinarie. Pe la 14:00 am ajuns in Salonic. Acest oras semnifica pentru mine un haos total. Foarte multe scutere si motociclete, nu lipsesc masinile, deci trafic infernal. Am lasat masina la o parcare privata si am plecat spre hotel sa ne cazam. Am ales un hotel foarte ieftin pentru o seara, care sa fie usor de gasit.

Urmatoarea zi am plecat spre Lefkada, cu oprire la Meteora. Drumul de la autostrada pana la Meteora a fost cu foarte multe serpentine dar liber si cu peisaj frumos. Am fost in trecere deoarece cu ani in urma am mai vizitat acest loc si de aceasta data ne-am oprit sa vizitam o manastire dupa care ne-am continuat drumul spre Lefkada. Este o locatie deosebita cu manastiri in varf de munte pentru care ne-am abatut putin din drum, ca se ne reimprospatam memoria.

Meteora


Dupa Meteora ne-am continuat drumul spre Lefkada. Deja cand ne-am apropiat de coasta vestica a Greciei eram extrem de entuziasmata si pentru ca mai aveam putin si ajungeam dar si prentru ca drumul era incredibil de frumos, cu mult leandru roz si alb. Ca sa ajungem pe insula a trebuit sa trecem pe sub un tunel subacvatic, unde se plateste si o taxa.


 Tunelul subacvatic spre insula Lefkada


Cand am ajuns in Lefkada mi-am dat seama ca totul era mult mai frumos decat in fotografii. Incredibil de frumos si de relaxant. Ne-am cazat, urmand sa ne petrecem sejurul intr-o insula superba: am mers la plaja, apa era foarte curata si de un albastru cum nu am mai intalnit iar plaja era formata in mare parte din pietricele, ne-am plimbat cu scuterul pe drumurile inguste de pe coasta insulei sau am mers cu masina prin munti, am savurat mancarea greceasca la terasele de langa mare, am mers in croaziera etc. 

In concluzie, pot sa spun ca Lefkada a fost pentru mine cea mai frumoasa destinatie si am savurat fiecare moment linistit. Nu cred ca va mai exista vreun loc in care sa ma mai simt atat de bine. 







 Kefalonia




 Ithaka


 Portul Ithaka


Doi batranei frumosi



Scorpio island
 


Doi greci savurand efectele furtunii din larg


 Autostrada Ioannina- Salonic


Experienta Lefkada ma duce cu gandul la: relaxare, liniste, pustietate, mare, plaja, turcoaz.

Transport: Masina | aprox. 130 litri motorina;  

Cazare: 

Salonic: Hotel Atlantis 1* |  47 Euro / seara / camera;
Lefkada: Hotel Nirikos 3*  |  85 Euro / seara / camera + mic dejun; 

Ce am vizitat: Meteora, Kefalonia, Ithaka, Scorpio island.

+ pustietatea, apa, plajele libere, leandrul, terasele, mancarea, locatia hotelului,  plimbarile cu  scuterul, autostrada Salonic- Ioannina;
- Cicada (niste insecte care scoteau sunete enervante)

Revenire: Da  

Nota 10